Vergunningen - Part-SPO

PART-SPO EN LUCHTRECLAME

Luchtreclame bedrijven moeten in het bezit zijn van een Part-SPO erkenning. Deze SPO-erkenning stelt vast dat de onderneming beschikt over voldoende beroepsbekwaamheid en organisatie om de veiligheid van hun activiteiten te garanderen. Luchtreclame.nl bezit een dergelijke erkenning en zorgt er voor dat u verzekert, veilig en zorgeloos een vlucht kan maken bij ons vliegbedrijf.

Veiligheid (altijd het allerbelangrijkst binnen de luchtvaart), kwaliteit en goede service staan voorop.

Per 21 april 2017 is er een nieuwe Europese Erkenning verleend aan ons bedrijf wij zijn het eerste bedrijf in Nederland die deze erkenning heeft gekregen voldoen hiermee aan de strengste eisen ten aanzien van de organisatie, onderhoud van de vliegtuigen, training van personeel, procedures ten aanzien van vluchtuitvoering en de verzekering voor haar inzittenden. Wij garanderen een uitstekende kwaliteit en prijs, en bij ons is goed nooit goed genoeg.

  • Eisen voor het verkrijgen zijn onder andere:
  • Volledige verzekering voor vliegtuigen en inzittenden
  • Jaarlijkse training op Crew Resource Management (CRM) voor vliegend en grondpersoneel
  • Elke drie jaar First Aid (theorie en praktijk) voor vliegend en grondpersoneel
  • Elke drie jaar Fire Fighting (theorie en praktijk) voor vliegend en grondpersoneel
  • Onderhoud door EASA Part-145 erkend vliegtuig onderhoudsbedrijf
  • Onderhoudsmanagement door EASA Part-M erkend vliegtuig onderhoudsbedrijf

BEHOUDEN VAN DE ERKENNING VOOR LUCHTRECLAMEVLUCHTEN

Een Part-SPO erkenning blijft geldig zolang aan de eisen wordt voldaan. De overheid controleert dit via audits en inspecties op het managementsysteem van de bedrijven. Ook ‘reality checks’ op de vluchtuitvoering en de training van piloten maken deel uit van de controle. Een risicoanalyse bepaalt het aantal inspecties. Deze staan weergegeven in het toezichtprogramma van de overheid. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden.